Skip to main content

Een goede bloeddrukmeter

detecteert boezemfibrilleren

NAUWKEURIGE METINGEN

Een goede bloeddrukmeter detecteert boezemfibrilleren

In het begin van de jaren 2000 werd de bloeddruk in Nederland altijd in de spreekkamer van een arts gemeten. Pas in 2008 toonden onderzoekscentra aan dat de thuis gemeten bloeddruk hart- en vaatziekten veel beter voorspelde dan waarden die alleen in de dokterspraktijk werden gemeten. Samen met andere studies veranderden zij de internationale behandelingsaanbevelingen: vandaag wordt de diagnose van hart- en vaatziekten grotendeels gebaseerd op thuismetingen.

Rossmax Z5/X5 bloeddrukmeter

Detecteert hartritmestoornissen in combinatie met een snelle en eenvoudige bloeddrukmeting en maakt nauwkeurig onderscheid tussen boezemfibrilleren en extra slagen.
De bloeddruk die thuis wordt gemeten, geeft een veel betere indicatie van hart- en vaatziekten. Tegelijk met de verandering van de aanbevelingen begon ook de technische ontwikkeling van thuisbloeddrukmeters op gang te komen. De belangrijkste ontwikkeling op het gebied van gezondheid is de analyse van hartritmestoornissen. Al in 2010 meldden de meest geavanceerde bloeddrukmeters een onregelmatige hartslag tijdens de meting. Tegenwoordig detecteert de beste bloeddrukmeter met grote nauwkeurigheid bijvoorbeeld het levensbedreigende boezemfibrilleren.

BLOEDSTOLSELS & HERSENINFARCT KUNNEN EFFECTIEF WORDEN VERMEDEN

Boezemfibrilleren komt steeds vaker voor

Boezemfibrilleren of atriumfibrilleren is een verraderlijke en veel voorkomende aandoening. Het is een hartritmestoornis waarbij de boezems van het hart vaker trillen dan de kamers. Het kan aanvoelen als een sterke en ongelijkmatige pulsatie, maar het kan ook volledig asymptomatisch zijn. Boezemfibrilleren is op zich niet gevaarlijk, maar de bloedklonter in de boezem die er het gevolg van is, kan in beweging komen en tot een herseninfarct leiden.
Boezemfibrillatie vervijfvoudigt het risico op een beroerte.
In Nederland lijden meer dan 360.000 mensen aan boezemfibrilleren. Naar schatting zijn er daarnaast 80.000 mensen met boezemfibrilleren die het nog niet weten. Het aantal boezemfibrillaties neemt sterk toe als gevolg van veroudering in grote leeftijdsgroepen, gebrek aan lichaamsbeweging en overgewicht. Wanneer boezemfibrilleren wordt vastgesteld en gediagnosticeerd, kunnen bloedstolsels en herseninfarcten effectief worden vermeden met profylactische medicatie. Daarom is het belangrijk boezemfibrilleren op te sporen en dit kan alleen worden bereikt door zelf actie te ondernemen als u tot de risicogroep behoort.
De resultaten van thuismetingen zijn zeer betrouwbaar.

De resultaten van thuismetingen zijn zeer betrouwbaar.

Nieuwe bloeddrukmeters hebben een aritmiesensor

De Rossmax Z5/X5-bloeddrukmeter is een nieuwe, zeer geavanceerde bloeddrukmeter met een aritmiesensor. De Rossmax Z5/X5 detecteert hartritmestoornissen met een hoge nauwkeurigheid tijdens een snelle en eenvoudige bloeddrukmeting. Bovendien onderscheidt de Rossmax Z5/X5 drie hoofdtypen hartritmestoornissen:
 • Algemene niet-herkende hartritmestoornissen (ARR)
 • Boezemfibrilleren (AFib)
 • Extra hartslag (PC)
Na een normale bloeddrukmeting toont het apparaat de bovendruk, onderdruk en hartslag en eventuele hartritmestoornissen. Het apparaat detecteert boezemfibrilleren (AFib) en een extra hartslag (PC) met een klinisch bewezen hoge waarschijnlijkheid.
Het is absoluut noodzakelijk dat de persoon contact opneemt met een arts als er niet eerder een hartritmestoornis-symbool op het scherm is verschenen, maar dit nu herhaaldelijk op het scherm begint te verschijnen, of als de frequentie van het symbool verandert in de hartritmestoornis die door de arts is gediagnosticeerd. Daarom is de Rossmax Z5/X5-technologie geen vervanging voor verdere onderzoeken door een arts. Rossmax Z5/X5 biedt vroege detectie voor de meest voorkomende hartritmestoornissen en maakt een vroegtijdige behandeling mogelijk.

HOGE KWALITEIT - BETROUWBAAR - KLINISCH GEVALIDEERD

Wat is de beste plaats om een bloeddrukmeter te kopen in een apotheek of supermarkt?

Als u nog geen eigen bloeddrukmeter hebt, is het de moeite waard om nu boodschappen te gaan doen. Als u al een bloeddrukmeter hebt, moet u de functies controleren en de bloeddrukmeter updaten met een nieuwe, vooral als u kennis hebt van hartritmestoornissen. Apotheken verkopen alleen kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare en klinisch gevalideerde bloeddrukmeters en u kunt er ook advies krijgen. In de meeste apotheken kunt u de bloeddrukmeter nog testen, voordat u een definitieve aankoopbeslissing neemt. Als de kenmerken en het meten van de bloeddrukmeters u bekend zijn, kunt u natuurlijk ook online een goede ontdekking doen.
In de apotheek kunt u advies krijgen en de bloeddrukmeter testen.
De Rossmax Z5/X5 zijn 's werelds meest geavanceerde bloeddrukmeters met aritmiesensor. De Rossmax Z5/X5-bloeddrukmeters zijn van hoge kwaliteit en zijn voorzien van zowel batterijen als netvoeding, een indicator voor lichaamsbeweging, hypertensierisicodetectie, standaard een Universeel Manchet en een levenslange onderhouds- en kalibratieservice. Bij de aanschaf van een bloeddrukmeter moet u, naast de aritmiesensor, letten op bijvoorbeeld de volgende nuttige functies:
 • Geheugenplaatsen voor twee gebruikers, bijvoorbeeld: de compacte bloeddrukmeter kan worden meegenomen naar de dokter en de meetresultaten kunnen worden getoond aan de dokter.
 • Gastfunctie: een toevallige gebruiker, zoals een vriend of familielid, kan meten zonder dat de geheugenplaats van de eigenaar wordt verstoord.
 • Werkt zowel op batterijen als op netvoeding: bespaar op batterijen door thuis een netadapter te gebruiken en gebruik alleen batterijen als u op reis bent of een arts bezoekt.
 • Veelzijdige gemiddelde functies: bijv. gemiddelde 3 laatste metingen, gemiddelde 7 laatste ochtend- en avondmetingen.
 • De bloeddrukmeter geeft aan of de manchet correct is geplaatst.
 • De bloeddrukmeter geeft lichaamsbewegingen aan die de meting hebben verstoord.
 • De bloeddrukmeter geeft het risiconiveau van hypertensie aan.
 • In de doos zit een grote standaardmanchet, met een universele maat van 24 tot 40 cm. S- en L- manchetten zijn ook gemakkelijk los verkrijgbaar.
 • Het apparaat heeft een levenslange onderhouds- en kalibratieservice.
Meer ontdekken?
Bezoek ons @